19:00

Säters IF FK U

Gustafs GoIF - Säters IF FK U

Derbydags en fin men sval försommarkväll på Morbyvallen lockade storpublik.
Det var bortalaget som började med högst fart och press och lyckades skapa några målchanser utan större skärpa. Tidigt i matchen syntes det att taktiken var att slå långa bollar på de inplockade A-lagsspelarna. Säters spel blev lite enkelspårigt när varje pass skulle framåt i banan och de flesta höga bollarna nickades bort av Gustafs mittbacksgiganter. I 10:e minuten får Gustafs en frispark strax utanför eget straffområde som Gustav smeker upp till Hampus Morelius som löper förbi sin back och placerar bollen otagbart i målet och 1-0 är ett faktum. Spelmässigt jämnas matchen ut och det böljar lite fram och tillbaka. I den 15:e matchminuten hittar Gustav återigen fram till Hampus som utökar till 2-0. Dogge hade haft som uppdrag att jaga, jaga och jaga för att stressa försvaret till sämre långbollar vilket var framgångsrikt. Efter halva första var det färdigjagat för Dogge och William klev in. William hade inte varit inne länge förrän han serverad av Montén slår in bollen till 3-0 nära Säters högra stolprot. Säterspelarna börjar gnälla vid 3-0 vilket aldrig gynnar ett lag. Efter 35 minuter är det återigen dags för Gustav att slå en assist när han hittar Ludde på vänsterkanten som springer ifrån sin back och otagbart skruvar bollen förbi Sätermålvakten. Efter 40 minuter börjar Säter spela boll och avväger lägen att spela bollen framåt. Sista fem minuterna av första halvlek har Säter det mesta bollinnehavet.
I andra halvlek rivstartar Säter och lyckas i andra minuten reducera till 4-1. Det ger självklart bortalaget energi som dock inte är så långvarig. Gustafs tar successivt över spelet och skapar de farligaste lägen. Med stundtals bländande passningsspel och stabilt försvarsspel lyckas hemmalaget spela av matchen. Den farligaste målchansen Säter har är en ribbträff i 90:e matchminuten. Några övertidsminuter la domaren på pga en otäck fotskada på en Säterback. Hoppas skadan inte var så allvarlig.
Vi stoppar 3 smaskiga poäng i godispåsen och laddar om mot serieledarna Krylbo på nationaldagen.